BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Zwarte Russische Terrier

  Deel
  avatar
  Admin
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 94
  Punten : 277
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Zwarte Russische Terrier

  Bericht  Admin op ma 18 apr 2011, 00:08

  Rasgroep van de Zwarte Russische Terrier:

  De Zwarte Russische Terrier behoort tot de Rasgroep "Pinschers en Schnauzers"

  Geschiedenis van de Zwarte Russische Terrier:
  Rond 1940 begon men in Rusland een hond te fokken die aangepast was aan de noden van het Russische leger. Fokdoel was een grote, robuuste en werkwillige hond, die voor veel doeleinden kon worden gebruikt. Hij moest bovendien zeer goed aangepast zijn aan de verschillende klimatologische omstandigheden die in Rusland heersen.

  Men kruiste in het begin een riesenschnauzer-reu, Roy, met een Airedaleterriër-teef, een Rottweiler-reu met een riesenschnauzer-teef en nogmaals een riesenschnauzer-reu met een Airedaleterriër-teef. Er ontstonden in totaal vier foklijnen. In totaal waren 20 rassen bij het ontstaan van de zwarte Russische terriër betrokken. Inteelt werd vermeden.

  Men bereikte relatief snel een hondenras dat stabiel qua karakter en temperament was maar niet qua uiterlijk.

  Op 13 mei 1981 (1984 door het FCI) werd de zwarte Russische terriër als hondenras erkend.

  Karakter van de Zwarte Russische Terrier:
  Deze Russische creatie zal in de nabije toekomst nog niet vlug op de drempel van een Westers huis staan. Het is daarom nog niet nodig om u af te vragen of hij wel dan niet met uw drie Poedels zou kunnen opschieten. Er wordt overigens beweerd dat hij erg woest is, maar deze territoriserende Terriër is een zeer bekwame waakhond. Wanneer men de aard van zijn voorouders in het achterhoofd houdt, zou hij een gezonde en beminnelijke hond moeten kunnen zijn. Het is een intelligente en robuuste hond met een groot weerstandsvermogen. Hij heeft een sterk en evenwichtig karakter. Hij is zeer toegewijd aan zijn eigenaar, is afwachtend met vreemden, bijterig en heel vlug in zijn verdedigingsreacties,

  Rasstandaard van de Zwarte Russische Terrier:
  De Zwarte Russische Terriër ziet er krachtig uit. Goed geproportioneerd, krachtige botten en sterke spieren. Massieve hals. Brede diepe borst. Gewelfde ribben. Rechte, brede rug met goede spierontwikkeling. Het kleur is enkel zwart. Hoofd en schedel : het hoofd is lang, krachtig en matig breed. Het hoofd oogt gestrekt, hetgeen wordt benadrukt door de vacht die een baard, en boven de ogen wenkbrauwen vormt. De oren zijn klein, hoog aangezet en driehoekig. De ogen liggen schuin en zijn donkerbruin van kleur. Schaargebit. De dikke staart wordt kort gecoupeerd. Voeten : rond, aangesloten met donkere nagels. De vacht : harde, goed aansluitende bovenvacht. Ondervacht is dik en wollig. De vacht heeft behoefte aan een dagelijkse behandeling en moet enkele keren per jaar getrimd worden. De schofthoogte : bij reuen 66 tot 72 cm en bij teven 64 tot 70 cm. Het gewicht bedraagt ongeveer een 40 kg.

  Gezondheid van de Zwarte Russische Terrier:
  De Zwarte Russische Terrier kan HD- (heupdysplasie), ED-problemen (elleboogdysplasie) en Patella Luxatie hebben.

  De kans dat deze aandoeningen bij een hond uit geteste ouders voorkomt is veel kleiner dan uit niet geteste ouders.
  Vraag dus aan de fokker naar de testresultaten van de ouders, een goede fokker laat deze graag zien en heeft kopieën van de resultaten van de vader of kan deze via een site laten zien.

  HD, ED en de PL-test worden door een specialist uitgevoerd.
  Voor HD en ED worden rontgenfoto's gemaakt en beoordeeld door de Raad van Beheer.
  Voor PL wordt er door een specialist een handmatig onderzoek verricht. Ook hier wordt een certificaat geleverd met de uitslag.
  De beste uitslag voor HD is HD-A. Met HD-B (een overgangsvorm) mag ook vaak gefokt worden.
  Bij ED en PL is ED/PL-vrij de uitslag die je op het certificaat wil zien.

  Verzorging van de Zwarte Russische Terrier:

  DAGELIJKSE BEHANDELING : borstelen met een grove borstel of met een speciaal in de hand liggende terriërborstel. Garnituur en poten : met een grove kam

  Opvoeding van de Zwarte Russische Terrier:
  Het standpunt van de Zwarte Russische Terriër is absoluut ludiek: ‘Pak mij niet vast, dan pak ik jou ook niet vast’. Deze houding is typisch voor sterke en zelfverzekerde honden. Men doet het ras absoluut te kort door hem slechts te zien als kenneldier. Regelmatige beweging en spelletjes zijn vereist. De opvoeding van de Zwarte Russische Terriër moet consequent zijn, want eens verboden blijft verboden voor altijd. Iedere opgroeiende Rus strijdt op een bepaald moment om de leiderspositie in de familie, als de eigenaar een geboren leider is zal iedere Zwarte Russische Terriër dit erkennen.

  Overige informatie over de Zwarte Russische Terrier:
  De Zwarte Russische Terrier is geen beginnershond en ook geen hond die voor een ieder geschikt is.
  Je moet je wel bewust zijn dat dit een hond is die met een gezond verstand opgevoed dient te worden.

   Het is nu ma 17 dec 2018, 03:42