BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Japanse Spaniel

  Deel
  avatar
  L.G.R
  Moderator
  Moderator

  Aantal berichten : 187
  Punten : 562
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Japanse Spaniel

  Bericht  L.G.R op ma 18 apr 2011, 03:33

  Rasgroep van de Japanse Spaniel

  De Japanse Spaniel behoort tot de Rasgroep "Gezelschapshonden"
  Geschiedenis van de Japanse Spaniel

  Land van herkomst: Japan

  Korte geschiedenis van het ras

  De Japanse Spaniel stamt vermoedelijk uit China, waar men sinds mensenheugenis dwerghonden fokt. De voorvaderen van het ras kwamen in de zestiende eeuw met boeddhistische monniken naar Japan. Ze werden spoedig de favoriete honden van de bovenklasse en werden zo gewaardeerd dat ze tchin werden genoemd, hetgeen kostbaarheid betekent. Waarschijnlijk kwamen de eerste Japanse Spaniels in het begin van de zeventiende eeuw naar Engeland, maar men is er zeker van dat het ras in het midden van de negentiende eeuw in Europa werd geintroduceerd. Koningin Victoria ging zich voor het ras interesseren, waardoor het spoedig een modehond werd. Er is weinig fokmateriaal beschikbaar, met name in het land van herkomst. De Japanse Spaniel is een innemende, kleine, mooie, sierlijke en levendige hond.
  Karakter van de Japanse Spaniel

  de Tchin is stijlvol en serieus. Hij heeft goede instincten voor het beoordelen van de intenties van mens en dier. Hij weet altijd precies wie zijn vriend is en vertrouwt nooit een vijand. Het is tevens een goede waakhond, al is hij normaal gezien rustig en blaft hij weinig. Hij is vrolijk, intelligent, zelfbewust, maar ook wat eigenwijs. Hij kan het in de regel goed vinden met kinderen en met andere huisdieren.
  Rasstandaard van de Japanse Spaniel

  Rasbeschrijving

  De Japanse Spaniel is een kleine, vierkante hond met een weelderige vacht.

  Hoofd: naar verhouding groot, met een brede en bolle schedel, zeer uitgesproken stop. Zeer korte neus met een brede neusspiegel en wijde neusgaten. De kleur van de neusspiegel dient te harmonieren met de kleur van de vacht. De kaakpartij dient kort en breed te zijn, met een oplopende onderkaak.

  Ogen: groot, rond, tamelijk naar voren geplaatst, goed uit elkaar geplaatst, glanzend en zwart.

  Oren: V-vormig, hangend, goed gescheiden aangezet en bedekt met lang haar.

  Gebit: schaargebit gewenst, maar tanggebit of licht ondervoorbijtend toegestaan.

  Hals: kort, krachtig. Het hoofd dient hoog gedragen te worden.

  Lichaam: uitgesproken hoge schoft, rechte en korte rug, brede en licht geronde lendenpartij, matig brede en diepe borstkas, opgetrokken buiklijn.

  Ledematen: evenwijdige voorbenen met fijne botten, rijkelijk met haar bekleed. Achterbenen matig gehoekt, bedekt met lang haar.

  Voeten: klein, lange zgn. hazevoeten voorzien van lang haar tussen de tenen, veerkrachtige voetzolen, het liefst zwarte klauwen.

  Gangwerk: de voorvoeten dienen hoog opgetild te worden, licht en trots.

  Vacht: zacht, zijdeachtig, recht en lang. De vacht moet weelderig zijn.

  Kleur: zwart met wit of rood met wit. Gelijkmatig verdeelde aftekening op beide zijden van het hoofd, op de oren en op het lichaam. Witte voorsnuit en tamelijk brede bles zijn zeer gewenst.

  Schofthoogte: reu ca. 25 cm, teef iets kleiner.
  Gezondheid van de Japanse Spaniel

  Alles van zijn hoofd is samen.
  Dus als hij verkouden is stikt hij eigenlijk.
  Wat je kan doen is zachtjes op zijn nekje kloppen.
  Verzorging van de Japanse Spaniel

  VACHT : kort zijdehaar met bevedering; m.a.w. de dekharen op de rug zijn zijdeachtig. Er komen praktisch geen wolharen voor. In de ruiperiode komen ze los te zitten : blokverharing. Naar de borst en de achterzijde van de poten toe, overgroeien de wolharen de dekharen en vormen de bevedering : mozaïekverharing. DAGELIJKSE BEHANDELING : met een zachte borstel de losse haren van de rug uithalen. De bevedering met een grove kam uitkammen. GROTE BEHANDELING : minstens vier maal per jaar hebben deze honden een verzorging nodig in het trimsalon, waar de vacht getrimd en geëffileerd wordt volgens het ras. Uitkammen, wassen en drogen. VOOR- EN NADELEN VAN DE VACHT : de bevedering vraagt een regelmatige uitkambeurt. Tamelijk veel losse haren in huis.
  Opvoeding van de Japanse Spaniel

  ACTIVITEIT : hij kan op een kleine ruimte gehouden worden, maar heeft toch wel nood aan dagelijkse beweging. Hij houdt van rennen, ravotten en spelen, en er wordt gezegd dat hij zelfs kan klimmen.
  OPVOEDING : hij is vrijwel probleemloos op te voeden, als er rekening gehouden wordt met zijn ietwat eigenwijs karakter

  Japanse Spaniel pup aanschaffen

  Een puppy met papier kost tussen de 600 en de 1400 euro.

  Behandel je dieren zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

   Soortgelijke onderwerpen

   -

   Het is nu ma 21 jan 2019, 02:42