BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Hamilton Stövare

  Deel
  avatar
  L.G.R
  Moderator
  Moderator

  Aantal berichten : 187
  Punten : 562
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Hamilton Stövare

  Bericht  L.G.R op ma 18 apr 2011, 04:38

  Rasgroep van de Hamilton Stövare

  De Hamilton Stövare behoort tot de Rasgroep "Lopende Honden en Dashonden"
  Geschiedenis van de Hamilton Stövare

  Korte geschiedenis van het ras

  De Hamilton Stovare is een van Zwedens nationale rassen. Hij werd ca. honderd jaar geleden door de stichter van de Zweeds Kennel Club, graaf A.P. Hamilton gefokt. Het ras werd gevormd door geconcentreerd fokken met honden van Holsteinse oorsprong en later ook met de Zwitserse Laufhunden, de Harrier, de Beagle en de Foxhound. Het is echter waarschijnlijk dat de verre voorvaderen van het ras van jachthonden afstammen, die reeds in de zestiende eeuw, vooral in Noord-Duitsland, naar Zweden werden geimporteerd. Tot aan 1789 was de jacht aan het koninklijk huis voorbehouden, maar daarna kreeg de bezittende boerenstand het recht om te jagen, en dat bracht in het land een sterke toename van drijfhonden met zich mee. De Hamilton Stovare is, wat het aantal betreft, een van de grootste rassen van Zweden. Hij is een zeer functionele jachthond, voor met name haas en vos. Buiten Scandinavie komt het ras weinig voor
  Karakter van de Hamilton Stövare

  moedig, agressief, intelligent, gehoorzaam, heeft een stevige greep in de kaken.
  Rasstandaard van de Hamilton Stövare

  Land van het herkomst: Zweden
  Rasbeschrijving

  De Hamilton Stovare is een rechthoekig gebouwde hond, krachtig en volhardend.

  Hoofd: langgerekt, rechthoekig, droog, met een lichte welving en een matig brede bovenschedel. Onduidelijke achterhoofdsknobbel. Duidelijke stop. Krachtige en lange voorsnuit, rechte neusrug, evenwijdig aan de bovenschedel. Zwarte neusspiegel, volle maar droge lippen.

  Ogen: donkerbruin, met een rustige uitdrukking.

  Oren: tamelijk hoog aangezet, dicht tegen de wang vallend.

  Gebit: schaargebit.

  Hals: lang, droog en krachtig.

  Lichaam: middelmatig lange rug, recht, krachtig en sterk. Licht hellende croupe, lang en breed. Diepe en lange borstkas met matig gewelfde ribben. Licht opgetrokken buiklijn.

  Ledematen: goede hoeking van schouder en opperarm, rechte en evenwijdige voorbenen met goede botten. Veekrachtig voormiddenvoeten. Evenwijdige achterbenen, goede hoeking van knie- en spronggewricht. Gespierde en brede dijen, korte achtermiddenvoeten, die loodrecht op het grondvlak staan.

  Voeten: vast, zijn naar voren gericht, met goed gesloten tenen. Goed ontwikkelde en sterke voetzolen.

  Staart: aangezet in het verlengde van de ruglijn. Moet tot de punt van de sprong reiken, wordt recht of licht sabelvormig gedragen.

  Vacht: korte, dichte en zachte ondervacht en krachtig, ruw en dicht tegen de huid liggend dekhaar.

  Kleur: bovenzijde van de hals, rug, zijkanten van de romp en bovenkant van de staart zwart. Op hoofd, benen en op de onderzijde van de hals, romp en staart moet bruin voorkomen. Op neus, onderzijde van de hals, op borst staartpunt en voeten behoort wit voor te komen.

  Schofthoogte: ideale hoogte reu 57 cm, teef 53 cm.

  Verzorging van de Hamilton Stövare

  Aantrekkelijke, aanhankelijke en slimme hond en mits voldoende beweging een prettige huisgenoot. Makkelijk te trainen.
  Opvoeding van de Hamilton Stövare

  Door zijn optimistische en onbekommerde aard is hij een plezierige kameraad. Sommige eigenaars geven toe dat hij nerveus en opgewonden kan zijn. Het is een moedige hond, met een groot uithoudingsvermogen en weerstand tegen de kou.
  ACTIVITEIT : Het is een hond voor buiten die een behoorlijke dosis beweging nodig heeft, maar hij kan echter ook genieten van de tijd die hij binnenshuis doorbrengt. Hij voelt zich echter in zijn nopjes wanneer hij een taak moet vervullen.
  Rasvereniging van de Hamilton Stövare

  http://www.nederlandsebrakkenclub.nl/brakkenalgemeen/rassen/hamilton.html

  Hamilton Stövare pup aanschaffen

  Hamilton Stövares worden niet in Nederland gefokt. Voor een pup kun je gaan zoeken naar fokkers in Engeland of Zweden. Vooral in Zweden geven ze de pups liever niet weg aan buitenlanders die de hond als huishond gaan gebruiken, aangezien dit ras puur wordt gefokt voor de jacht.

  Behandel je dieren zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

   Het is nu ma 21 jan 2019, 02:44