BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Brittany

  Deel
  avatar
  L.G.R
  Moderator
  Moderator

  Aantal berichten : 187
  Punten : 562
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Brittany

  Bericht  L.G.R op za 16 apr 2011, 07:55

  De Brittany behoort tot de Rasgroep "Staande Jachthonden, Spaniels en Retrievers"
  Geschiedenis van de Brittany

  Waarschjnlijk vindt de Brittany Spaniel zijn oorsprong in Spanje of in de bossen in Bretagne.
  Karakter van de Brittany

  De Brittany Spaniel is een lief en aankelijk en is heel waaks en agreesie tegen onbekenden. De Brittany Spaniel vormt een goede combinatie van een jachthond en een kameraad. hij heeft en natuurlijke aanleg voor het aanwijzen van het wild en wordt wel beschreven als een hond die meer weg heeft van een setter dan van een spaniel. Hij bezit een uitstekende neus en kan goed in moeilijk terrein werken. Het is echter een gevoelig dier dat van zijn baas veel welwillendheid verwacht en verdient. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn korte stompstaart. Het is een Amerikaans ras, dat in Europa betrekkelijk onbekend is.
  Rasstandaard van de Brittany

  De Brittany Spaniel wordt ook wel Epagneuil Breton genoemd. OVer dit hondenras kun je dan ook meer vinden op: http://www.hondenpage.com/honden/Epagneul-Fran%C3%A7ais.php

  Algemene verschijnibg. Een kleine, zich energiek bewwgende hond, sierlijk en kwiek, compact en gedrongen. Hij heft een schrandere gezichtsuitdrukking en het uiterlijkvan een fraaie spaniel.
  Kleur. Oranje met wit, kastanjebruin met wit, driekleurig of met aftekeningen in een van de genoemde klueren.

  Hoofd en schedel. Schedelvan gemiddelde lengte, afgerond; duiderlijke stop maar niet scherp. Voorhoofd korte dan de schedelas, recht of iets gebogen, zich tot de schedel verhoudend als3:2. Neus een diepe tint, overeenkomend met de kleur van de hond. Neusgaten goed open, neus enigszins hoeekig. Lippen dun en opgetrokken; bovenlip overlapt de onderlip en weining.
  Staart. Recht of hangend als het dier niet in actie is; altijd kort, circa 10 cm; dikwijls enigszins gekromd en eindigend in een kwast.
  Gezondheid van de Brittany

  Geen informatie over de gezondheid van de Brittany gevonden.
  Heb jij ontbrekende informatie over de gezondheid van de Brittany ? Dan kun je dat toevoegen
  Verzorging van de Brittany

  Een dagelijkse borstelbeurt. Let erop dat er geen ongerchtigheden in oren of ooghoeken en tussen de tenen blijven zitten.
  Opvoeding van de Brittany

  Lichaamsbeweging
  Is gesteld op zeer veel lichaamsbeweging.
  Voeding
  375-550 gram blikvlees, aangevuld met en gelijke hoeveelheid hondebrood; of 3 kopjes volledig hondevoer, vermengd met 1-1/2 kopje warm of koud water.

   Het is nu ma 17 dec 2018, 04:35