BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Boston Terrier

  Deel
  avatar
  L.G.R
  Moderator
  Moderator

  Aantal berichten : 187
  Punten : 562
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Boston Terrier

  Bericht  L.G.R op za 16 apr 2011, 08:26

  De Boston Terrier behoort tot de Rasgroep "Gezelschapshonden"
  Geschiedenis van de Boston Terrier

  De Boston Terrier is het nationale ras van de Verenigde Staten, maar het ras vindt zijn oorsprong in Engeland, waar men al vroeg geinteresseerd was in het ophitsen van honden. Daartoe probeerde men veel verschillende raskruisingen, waarbij de Engelse Bulldog een van de ingredienten vormde. De kruising van een Franse Bulldog En met de Bull Terrier in het begin van de negentiende eeuw bleek gelukt te zijn en deze kruising vormde het begin van de voorvaderen van de Boston Terrier. Ook in de Verenigde Staten werd het ophitsen van honden populair, vooral in en rond de stad Boston. In 1865 werd een hond met bovengenoemde achtergrond geimporteerd en deze hond legde de basis voor het ras Boston Terrier. Onder de voorvaderen is ook de Franse Bulldog terug te vinden. Het ras werd in 1893 door de Amerikaanse Kennel Club erkend. Het is een moedig, levendig en uitbundig vrolijk ras. Zijn bijnaam is "zwart-satijnen heertje".
  Karakter van de Boston Terrier

  Zij hebben,"The will to please". Zijn intelligent, vrolijk, speels, kunnen goed alleen thuisblijven.
  Rasstandaard van de Boston Terrier

  Land van herkomst: Verenigde Staten

  De Boston Terrier is een compacte en geproportioneerd gebouwde hond, middelgroot, met een korte snuit, gladharig en kortstaartig.

  Hoofd: vierkant, met een vlakke bovenschedel, vlakke wangen, recht voorhoofd en uitgesproken stop. De voorsnuit moet kort, vierkant, breed en diep zijn, de lengte iets minder dan de breedte en de diepte. De lengte mag niet meer bedragen dan een-derde van de lengte van de schedel. Zwarte neusspiegel, een duidelijke lijn tussen de neusgaten. Diepe, maar niet overhangende lippen, die het gebit goed bedekken.

  Ogen: ver uit elkaar geplaatst, groot, rond, donker en met een vriendelijke, schrandere uitdrukking.

  Oren: rechtopstaand, zo dicht mogelijk tegen de schedel geplaatst.

  Gebit: licht ondervoorbijtend.

  Hals: tamelijk lang, licht gebogen. Het hoofd wordt sierlijk door de hals gedragen.

  Lichaam: compact zonder log te zijn, diepe en brede borstkas, goed gebogen ribben, korte lendenen, licht gerond bij de staartaanzet, licht opgetrokken buiklijn.

  Ledematen: goed naar achteren gestelde schouders, de voorbenen niet te wijde uiteen geplaatst, recht en gespierd, korte en sterke middenvoorvoet. Goed gehoekte achterbenen, laaggeplaatste, evenwijdige sprongen. Sterke, gespierde dijen.

  Voeten: rond, klein, compact, recht naar voren gericht.

  Staart: laag aangezet, recht of schroefvormig, geen franje of ruwe beharing. Mag niet boven de ruglijn gedragen worden.

  Gangwerk: stabiel, evenwijdig, sterk en ritmisch.

  Vacht: kort, glad, glanzend en met een fijne struktuur.

  Kleur: gestroomd met witte aftekeningen. Zwart met witte aftekeningen is toegestaan.

  Gewicht: max. 11 kilo. Lichtgewicht onder 7 kilo. Middengewicht van 7-8,5 kilo.

  Gezondheid van de Boston Terrier

  Overweegt u een Boston Terriër aan te schaffen? Koop dan alleen een pup bij een fokker die uitsluitend fokt met geteste ouderdieren. Het is belangrijk dat in ieder geval de ogen en knietjes (Patella's) getest worden.
  Verzorging van de Boston Terrier

  De vacht is zeer kort en verhaart weinig. Dode haartjes haalt men het best weg met een vochtig zeemvel. Huidplooien moeten wel dagelijks nagekeken worden, omdat dit vochtige plekken zijn, ideaal voor de ontwikkeling van bacteriën.
  Opvoeding van de Boston Terrier

  De Boston Terrier let erg op de intonatie van de stem. De opvoeding zelf hoeft geen enkel probleem te zijn. Deze Terriers zijn intelligente honden en pikken redelijk snel dingen op. Bostons zijn sportieve honden die graag wandelingen maken en zich uit laten dagen voor een spelletje. Ze hebben echter niet overdreven veel lichaamsbeweging nodig.

  De Boston Terriër is een enthousiaste en vrolijke hond die ook graag met lange wandelingen mee gaat.
  Rasvereniging van de Boston Terrier

  BTCN: Boston Terriër Club Nederland
  http://www.boston-terrier.nl/

  CBD: Club Boston Terrier Duitsland
  http://www.boston-terrier.de/

  KFT: Klub für Terrier, Duitsland
  http://www.kft-online.de/_rubric/index.php?rubric=Home

  Boston Terrier pup aanschaffen

  Een Boston Terriër is vrij duur in de aanschaf. Bij een fokker betaal je in Nederland tussen de 1300 en 1500 euro voor een pup. Dit heeft ondermeer te maken met de kleine nesten en het veelvuldig toepassen van een keizersnede bij geboorte.

  De Boston Terriër is een gezonde hond, echter is het erg belangrijk dat dit ras verantwoord gefokt wordt. Koop daarom een pup enkel bij goede fokkers. Hiervoor kunt de Boston Terriër Club benaderen.


   Het is nu ma 17 dec 2018, 04:44