BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Basset Blue de Gascogne

  Deel
  avatar
  L.G.R
  Moderator
  Moderator

  Aantal berichten : 187
  Punten : 562
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Basset Blue de Gascogne

  Bericht  L.G.R op za 16 apr 2011, 10:38

  De Basset Blue de Gascogne behoort tot de Rasgroep "Lopende Honden en Dashonden"
  Geschiedenis van de Basset Blue de Gascogne

  Korte geschiedenis van het ras
  De provincie Gascogne ligt aan de zuidwestkust van Frankrijk, dicht bij de Spaanse grens. De honden uit deze streek zijn van het klassieke Franse type en ze zijn, samen met de oude Franse Griffons, de hondetypen waarvan de meeste moderne Franse jachthonderassen afstammen.De Basset Bleu de Gascogne is de laagbenige versie van de Grand Bleu de Gascogne en wordt door de jagers zeer gewaardeerd als een goede jachthond en een plezierige gezelschapshond. Hij jaagt vooral op klein wild. Het ras komt buiten het land van herkomst nauwelijks voor.
  Karakter van de Basset Blue de Gascogne

  Trouw is de Basset Bleu de Gascogne naar zijn baasje toe. Ten opzichte van vreemden kan hij een wantrouwende houding aannemen. Wanneer de Basset Bleu de Gascogne voldoende beweging buitenshuis krijgt, dan is hij binnenshuis rustig.
  Rasstandaard van de Basset Blue de Gascogne

  BASSET BLEU DE GASCOGNE

  Land van herkomst: Frankrijk

  De Basset Bleu de Gascogne is een laagbenige, langgerekte en kortharige hond.

  Hoofd: tamelijk langgerekt, smal en droog. Licht gewelfde schedel met een uitgesproken achterhoofdsknobbel. Lange en licht gebogen neusrug, zwarte neusspiegel en enigszins zware lippen.

  Ogen: donkerbruin, met een vriendelijke en wat droevige uitdrukking.

  Oren: aangezet onder de ooglijn, lang, fijn en gedraaid. Ze moeten tot voor de neusspiegel reiken.

  Gebit: wordt niet aangegeven in de rasbeschrijving.

  Hals: tamelijk lang, met een licht gewelfde nek en iets keelhuid.

  Lichaam: goed ontwikkelde, diepe en lange borstkas met goed gewelfde ribben. Sterke rug, korte lendenpartij en diepe flanken.

  Ledematen: normale hoeking van voor- en achterhand, rechte of licht naar buiten gedraaide voorbenen, gespierde dijen en sterke sprongen.

  Voeten: ovaal, sterk en met veerkrachtige, zwarte voetzolen.

  Staart: tamelijk lang.

  Vacht: niet te fijn en dicht.

  Kleur: zwarte vlekken op een witte ondergrond, hetgeen een leisteenblauwe indruk geeft. Een mantel kan voorkomen. Op het hoofd mag hij zwarte vlekken hebben die de oren bedekken. Tankleurige aftekening komt voor o.a. boven de ogen, op de wangen, op de binnenzijde van de oren en de ledematen.

  Schofthoogte: 34-42 cm.
  Gezondheid van de Basset Blue de Gascogne

  De Basset Bleu de Gascogne beschikt over een goede gezondheid. Hij kan een hoge leeftijd bereiken. Wel is het een echte zuiderling: hij adoreert warmte en heeft een hekel van kou. Dit brengt met zich mee dat hij in de Hollandse winter makkelijk een verkoudheid kan opdoen.
  Verzorging van de Basset Blue de Gascogne

  DAGELIJKSE BEHANDELING : met varkensharen borstel, rubberen handschoen, fijne kam. GROTE BEHANDELING : in de rui, meerdere keren bewerken met rubberen handschoen, waardoor alle losse haren verwijderd worden. Niet wassen, of toch zo weinig mogelijk. Wel met een vochtige zeem over de vacht gaan
  Opvoeding van de Basset Blue de Gascogne

  De Basset bleu de Gascogne heeft zeer veel beweging nodig. Veel mensen vergissen zich in dit ras en denken dat het dier niet van bewegen houdt. Dit is echter een groot misverstand. Begin niet aan het ras indien u niet met hem kunt gaan wandelen en spelletjes kunt doen.


   Het is nu ma 21 jan 2019, 02:44