BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Schwyzer Laufhund

  Deel
  avatar
  Admin
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 94
  Punten : 277
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Schwyzer Laufhund

  Bericht  Admin op ma 18 apr 2011, 02:52

  Ras groep van de Schwyzer Laufhund
  De Schwyzer Laufhund behoort tot de Rasgroep "Lopende Honden en Dashonden"


  Geschiedenis van de Schwyzer Laufhund

  De Schweizer Laufhund ( of Zwitserse Lopende Hond ) is één van de vier Zwitserse Brakken. De Zwitserse Laufhunden hebben dezelfde rasstandaard. Naast de Schweizer heb je de Luzerner Laufhund en de Berner Laufhund. De vierde variant, de Jura Laufhund of Bruno de Jura is de zwaarste van de Zwitserse Brakken. De Jura wordt uitvoerig besproken op een aparte pagina. De Schweizer Laufhund is een goede jager op hazen en blinkt uit door zijn speurzin. In elk gebied is dit ras te gebruiken. Waarschijnlijk komen deze honden al voor sinds eind 1400. Op schilderijen uit 1700 ziet men afbeeldingen van jachtpartijen te paard waar met dergelijke dieren in meutes werd gejaagd. De Zwitserse Laufhunden zijn niet erg geschikt als gezinshond door hun jachtpassie en levendige aard. Deze honden bestaan qua vacht in twee variaties : de Langhaar en de Ruwhaar. Het verschil tussen de vier varianten ligt hem in de kleur. De Zwitserse Laufhund is wit, met rode platen of een rode mantel ( zie foto bovenaan ). De Berner Laufhund is wit met zwarte platen en tanpatroon ( zie foto linksonder ). De Luzerner Laufhund is een blauwschimmel met zwarte platen en tanpatroon en de Jura Laufhund is zwart met tanpatroon.


  Karakter van de Schwyzer Laufhund

  de Laufhund is ingetogen en kalm wanneer hij niet jaagt, maar wordt niet aanbevolen als huisdier. Wanneer zij gezond en gelukkig willen blijven, moeten deze onvermoeibare Laufhunds naar hartelust kunnen jagen. Zelfs buiten het jachtseizoen moet 'beweging' bovenaan hun dagelijkse planning staan. Eigenaars vinden deze hond ijverig en sympathiek.


  Rasstandaard van de Schwyzer Laufhund

  Ras:
  Schweizer Laufhund Schwyzer

  Andere naam:
  Zwitserse Laufhund

  Oorsprong:
  Zwitserland

  Gehouden als:
  Jacht en gezelschapshond

  Grote:
  46-58 cm

  Gewicht:
  15-20 kg

  Kleur:
  Wit-geel en wit-oranje

  Vachtsoort:
  Korte gladde vacht

  Gem. Leeftijd:
  12-13 Jaar

  Kenmerken:
  Brede en lange oren
  Spits toelopende staart
  Bijna plat hoofd
  Ribbenkast is licht gebogen


  Gezondheid van de Schwyzer Laufhund

  Geen ernstige rasspecifieke gezondheidsproblemen bekend.


  Verzorging van de Schwyzer Laufhund

  Alle Laufhunde hebben een kortharige gladde en dikke vacht met aan de kop een fijne beharing. Er kan dus volstaan worden met alleen borstelen, nagels kort houden en zonodig gebit en oren reinigen.


  Opvoeding van de Schwyzer Laufhund

  Dit type hond heeft een goede en rustige training nodig maar minstens zo belangrijk is de opleiding van de geleider. Het is van groot belang een gede band op te bouwen met de hond. Veel bezig zijn met de hond is van groot belang; daarbij dient men te allen tijde rustig en vriendelijk te werk te gaan. Zorg dat de hond een goede band opbouwt en zorg ook dat de basisbegrippen al aangeleerd zijn voor de hond zeven maanden is. Vanaf die leeftijd begint de jachtpassie zich namelijk te uiten.


  Rasvereniging van de Schwyzer Laufhund

  www.laufhunden.nl
  www.laufhund.ch

  Schwyzer Laufhund pup aanschaffen


  www.laufhunden.nl
  www.laufhund.ch

   Het is nu zo 16 dec 2018, 20:20