BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Manchester Terrier

  Deel
  avatar
  L.G.R
  Moderator
  Moderator

  Aantal berichten : 187
  Punten : 562
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Manchester Terrier

  Bericht  L.G.R op ma 18 apr 2011, 08:47

  Rasgroep van de Manchester Terrier
  De Manchester Terrier behoort tot de Rasgroep "Terriers"


  Geschiedenis van de Manchester Terrier

  De Manchester Terriër is een oud Engels hondje met als voorvader de Engelse Black and Tan Terriër. Zo’n 150 jaar geleden was het ras buitengewoon populair; hij werd gebruikt bij dierengevechten voor het doden van ratten. Aan het einde van de 19e eeuw werden deze gevechten verboden en werd deze terriër minder geliefd.


  Aan het begin van de 2e wereldoorlog was de Manchester Terriër in Engeland bijna verdwenen. Een paar zeer toegewijde liefhebbers hebben na de oorlog het ras weer opgebouwd door middel van import van enkele zeer goede exemplaren uit de Verenigde Staten.


  Karakter van de Manchester Terrier

  De Manchester Terriër is een opgewekt, intelligent en sportief gezinshondje en een echte kindervriend. De Manchester Terriër is een hondje dat zich heel gemakkelijk aanpast in een gezin en graag deelneemt aan allerlei activiteiten. Binnenshuis is hij een aangenaam, waakzaam huishondje, niets ontsnapt aan zijn aandacht.

  Rasstandaard van de Manchester Terrier

  Raspunten Manchester Terrier:

  In algemene verschijning is de Manchester Terriër een zeer compacte hond met goede botten. Hij heeft een elegante en soepele beweging en is zeer wendbaar. Het hoofd is smal, wigvormig waarin kleine donkere vurige ogen staan die amandelvormig moeten zijn. De oren zijn klein en V-vormig gedragen boven de bovenlijn van het hoofd, hangend dicht bij het hoofd boven de ogen. De hals is lang en licht gebogen, zonder keelhuid. Daaronder een smalle diepe borst.

  Hij heeft een korte romp, goed gewelfde ribben en een licht gebogen rug. De lengte van de benen moet in overeenstemming zijn met het lichaam (vierkant gebouwd).

  De kleur is Black and Tan volgens patroon: De Manchester is zwart met 2 bruine stipjes boven de ogen en 2 bruine stipjes op de wangen. 2 bruine borstvlekken en een bruine vlek onder de staart, die geheel door de staart bedekt moet worden. Bruin aan de buitenkant van de achterbovenbenen, breeching geheten, is een fout.

  Op de voorpoten moet op de middenhand een zwarte duimafdruk aanwezig zijn en zwarte potloodstreepjes op de tenen. De markering moet scherp afgetekend zijn. De schofthoogte is voor teven ± 38 cm en voor reuen ± 41 cm.


  Gezondheid van de Manchester Terrier

  De Manchester Terrier kan hart-problemen (gedilateerde cardiomyopathie), Dystokie (geboorteproblemen bij de teef), Von Willebrands Disease en Epilespie hebben.

  De kans dat deze aandoeningen bij een hond uit geteste ouders voorkomt is veel kleiner dan uit niet geteste ouders.
  Vraag dus aan de fokker naar de testresultaten van de ouders, een goede fokker laat deze graag zien en heeft kopieën van de resultaten van de vader of kan deze via een site laten zien.

  De hart-test worden door een specialist uitgevoerd, dmv echo.
  Voor VWD is een DNA-test beschikbaar.

  Bij een DNA-test zie je het liefst VRIJ/NORMAAL/A honden.


  Verzorging van de Manchester Terrier

  Doordat zijn beharing zo kort is, vraagt dat weinig onderhoud. Af en toe borstelen om losse haartjes in de rui periode te verwijderen volstaat.


  Opvoeding van de Manchester Terrier

  De Manchester Terriër is een hondje dat zich in elke woonsituatie thuis voelt, mits er maar wat mee gedaan wordt, zoals wandelen, gehoorzaamheidstrainingen, fly-ball of behendigheid. Dit zijn voorbeelden van activiteiten welke de honden graag doen.


  Rasvereniging van de Manchester Terrier

  Manchester Terrier Club Nederland i.o.

  Behandel je dieren zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

   Het is nu ma 17 dec 2018, 03:16