Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog DogComputer
BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.


Word lid van het forum, het is snel en gemakkelijk

Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog DogComputer
BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

    Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog

    L.G.R
    L.G.R
    Moderator
    Moderator


    Aantal berichten : 187
    Punten : 562
    Registratiedatum : 15-04-11
    Leeftijd : 42
    Woonplaats : Amsterdam

    Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog Empty Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog

    Bericht  L.G.R ma 18 apr 2011, 02:38

    De Engelse Bulldog behoort tot de Rasgroep "Dogachtigen"
    Geschiedenis van de Engelse Bulldog

    De Engelse Bulldog hoort tot de rasgroep Pinchers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse sennehonden.
    Karakter van de Engelse Bulldog

    Geweldige hond die de baas overal wil volgen. Het zijn in mijn ogen geen honden om (lang) alleen te laten. Ze willen bij het gezin horen.
    Rasstandaard van de Engelse Bulldog

    ALGEMENE VERSCHIJNING:

    Gladharige,flinke hond, laag op de benen, breed, krachtig . Het hoofd tamelijk groot in vergelijking tot de grootte van de hond, Het gezicht is kort, zijn snuit breed stomp . Lichaam kort, ze mogen ook niet te dik zijn ze moeten wel gespierd zijn, .vrouwtjes mogen niet zo zwaar zijn als een reu.

    KARAKTERISTIEKE INDRUK:

    De hond moet de indruk geven van vastberadenheid, kracht en aktiviteit.

    TEMPERAMENT:
    Waakzaam, ondernemend, trouw aan de baas, betrouwbaar, moedig, nergens bang voor maar wel goed van aard.

    HOOFD EN SCHEDEL:
    De schedel moet groot zijn in omtrek, de omtrek (gemeten voor de oren) moet ongeveer gelijk zijn aan de schouderhoogte van de hond. Van voren gezien moet het zeer hoog lijken van de hoek van de onderkaak tot het hoogste punt van de schedel; ook zeer breed en vierkant. De wangen moeten goed rond zijn en aan de zijkant voorbij de ogen uitsteken. Van opzij gezien moet het hoofd zeer hoog en kort zijn, vanaf de achterzijde tot de punt van de neus. Het voorhoofd moet vlak maar niet bol,ook niet naar beneden voor het gelaat uitsteken en zijn vel op het voorhoofd en hoofd is zeer los en gerimpeld. Het gezicht van voren gezien moet van jukbeen tot de neus kort zijn en de huid ervan gerimpeld. De snuit moet kort, breed en omhoog gericht zijn en diep van de ooghoek tot de hoek van de mond. Neus en neusgaten moeten groot, breed en zwart zijn en mag niet leverkleurig zijn rood of bruin; De neusgaten moeten groot, wijd en open zijn, met daartussen een duidelijk zichtbare, rechte, verticale lijn. De snuit kort, breed en omhoog gebogen en zeer diep van de hoek van het oog naar de hoek van de mond. de bovenlippen "chops", moeten dik en breed, zeer diep neerhangen; zij moeten aan de zijkanten (niet van voren) geheel over de onderkaak reiken. Zij moeten van voren tot de onderlip komen en de tanden gemakkelijk bedekken. De kaak moet breed, sterk en vierkant zijn, de onderkaak moet duidelijk van voren uitsteken en omhoog gericht zijn. Gezien vanaf de voorkant moeten de verschillende dele van het gezicht volkomen gelijk zijn aan elkaar als men een zo ge naamde lijn trekt van de top van zijn hoofd naar de punt van de onderkaak.

    OGEN:
    Van voren gezien, moeten de ogen laag in zijn hoofd liggen, zover mogelijk van de oren af. De ogen en de stop moeten in een rechte lijn liggen, op welke de groef loodrecht staat. Zij moeten zover mogelijk van elkaar staan, maar de buitenste hoeken moeten wel binnen de buitenste lijnen van de wangen liggen. Rond van voren, niet te groot,en ook niet te diep liggen, niet uitpuilen en moeten in kleur zeer donker wezen –bijna zwart-, zij mogen geen wit tonen wanneer de hond recht vooruit kijkt. en ze mogen geen oogproblemen hebben.

    OREN:
    De oren moeten hoog zijn aangezet –met andere woorden- de voorste binnenrand van elk oor moet (van voren gezien) de buitenste lijn van zijn hoofd bij de hoek van die lijn ontmoeten, zodat zij ver uit elkaar liggen en zo hoog en zover van de ogen als mogelijk. Zij moeten klein en dun zijn. "
    MOND:
    Brede vierkante kaak met zes kleine snijtanden tussen de hoektanden, in een gelijke rij, de hoektanden ver van elkaar. Die tanden moeten groot en sterk zijn en niet te zien zijn als de mond dicht is. Vanaf de voorkant gezien moet de onderkaak direkt onder de bovenkaak gelijk hieraan zijn.

    HALS:
    De hals moet middelmatig van lengte zijn, zeer fors, diep en sterk. Van achteren goed gebogen met veel losse, dikke, gerimpelde huid vanaf zijn keel
    VOORHAND:
    De schouders moeten breed, schuin en laag zijn, zeer sterk en gespierd en de indruk geven alsof zij aan het lichaam zijn aangehecht. De borstkas moet ruim, rond en zeer diep van het hoogeste punt van de schouders tot haar laagste punt, waar zij de borst vormt. De voorbenen moeten echt stevig en sterk zijn, goed ontwikkeld en ver uit elkaar geplaatst zijn, fors, gespierd en recht zijn, een tamelijk gebogen ,, geen kromme of O-benig en kort in vergelijking tot de achterbenen, maar niet zo kort dat de rug er lang door schijnt, of dat het de beweeglijkheid van de hond hindert . De ellebogen moeten laag zijn en goed vrij van de ribben staan. De middenvoeten moeten kort, recht en sterk zijn.

    VOETEN:
    De voorvoeten moeten recht zijn en iets naar buiten gedraaid, niet te groot en bijna rond, de achtervoeten rond en kompakt.

    STAART:
    De staart moet laag aangezet zijn, nogal uitsteken en vervolgens naar beneden buigen. Hij moet rond zijn, glad en zonder franje of ruwe haren. De staart moet matig van lengte zijn, eerder kort dan lang, dik bij de wortel en snel afnemend tot een dunnen punt. Hij moet naar beneden gedragen worden (geen krul aan het einde vertonende) en de hond mag hem niet over zijn rug dragen.

    GANGWERK:
    Het gangwerk is typich zwaar en gedrongen, waardoor het lijkt of hij met korte, snelle stappen op de punten van zijn tenen loopt en zijn achtervoet nauwelijks optilt en daarmee over de grond schijnt te slepen. Hij loopt met een van zijn schouders licht vooruit.

    BEHARING:
    De beharing moet fijn zijn, kort, dicht en glad (slechts hard omdat zijn kort en dicht is, toch niet te ruw)

    KLEUR:
    De kleur moet eenkleurig zijn of eenkleurig met een zwart masker of een zwarte snuit "smuts". De kleur moet glanzen en in haar soort zuiver zijn, n.l.: gestroomd, rood met zijn verschillende variteiten, reekleurig, vaalbruin, etc., wit en wit gevlekte (d.w.z. een van de genoemde kleuren met wit). Leverkleurig, zwart en zwart met rood "black and tan" zijn zeer ongewenst.

    GEWICHT:
    Het gewicht van een reu: 25 KG een teef 23 KG

    Enige hond die duidelijk een lichamelijke- of gedragsafwijking vertoont, dient te worden gediskwalificeert.

    Verzorging van de Engelse Bulldog

    De Engelse bulldog is een gevoelige hond in de verzorging. Door het vele telen, zijn ze onderhevig aan verschillende kwalen waaronder zwakke gewrichten (ook heupdysplasie), veel ontstekingen aan huid vooral ogen en poten (tussen de tenen). Ook oorontsteking komt veelvuldig voor. Daarnaast kunnen ze kale plekken krijgen op hun rug. Zorg dat je een Engelse Bulldog bij een goede erkende fokker koopt!
    Na aanschaf als pup is het best om een goede controle van de gewrichten te laten uitvoeren door de DA. Indien dit niet ok is, kan men kiezen voor een correctieve operatie. Voornaam is te letten op zijn/haar gewicht en dus voeding. Een eiwit arme voeding (paardevlees met rijst) zorgt dat de hond in goede conditie en mogelijk ontstekingsvrij blijft. Een goed merk is onontbeerlijk (BV Hills)Geef een pup tot zijn eerste jaar puppyvoer en dan pas volwassenvoeding. Voor de plooien en ogen is het belangrijk om deze dagelijks te reinigen met water en goed te drogen.

    De oren moeten ook wekelijks gereinigd worden met een spoelmiddel verkrijgbaar bij de dierenarts. Hier kun je ook het beste de producten tegen teken/vlooien en ontwormingskuurtjes halen!!

    voor dit ras is een goede kwaliteitsvoeding erg belangrijk veel mogelijke kwalen zoals allergie ,oorontsteking ,tussenteenontsteking ,maag /darmproblemen ,blaasproblemen , kunnen voorkomen worden als men al vanaf de puppy leeftijd van start gaat met verse vleesvoeding zoals bv.carnibest of haaksbarf ,ook zal de pup veel minder problemen krijgen met bv groeipijnen of gewrichtsproblemen en veel gelijkmatiger opgroeien en dit is een zeer belangrijk aandachtspunt bij de engelse bulldog ,verder zal de engelse bulldog een zeer goede bespiering opbouwen en veel minder vetweefsel hebben /krijgen ,en een zeer goede weerstand gaan ontwikkelen
    Opvoeding van de Engelse Bulldog

    De Engelse bulldog is een rustige, aanhankelijke, koppige, sterke maar niet veeleisende hond. Het is belangrijk om van het begin duidelijk te zijn in de opvoeding wat wel en niet mag. Hij houdt zich hier na een tijdje (ze lijken niet al te slim) aan. Je kan hem de basisdingen leren maar het is zeker geen circushond. Het is een vertekend beeld dat een Engelse Bulldog alleen maar slaapt. Ook zij houden van spelen en wandelen, het maakt ze echter alleen niet uit of je een uur wandelt of 10 minuten.In het spelen kan hij iets te hevig worden maar is hij met een zware stem makkelijk te corrigeren.Het is een goede waker (maar geen waakhond) en kindervriend die luistert naar zijn baas.
    Rasvereniging van de Engelse Bulldog

    www.ebcn.nl, het is aan te raden een Bulldog alleen te kopen bij de erkende fokkers die op deze site te vinden zijn. Vaak kom je op een wachtlijst!! De fokkers mogen alleen honden gebruiken die goed gescoord hebben op tentoonstellingen. Bovendien krijgt een vrouwtje 3x pups en gaat dan met pensioen.
    Overige informatie over de Engelse Bulldog

    een engelse bulldog is een specifiek ras , met specifieke ziektebeelden ,als er echt problemen zijn t.a.v luchtwegen , ogen , bewegingsapparaat dan kan ik met klem adviseren naar klinieken te gaan waar men veel ervaring heeft met het ras , ik heb zelf erg goede ervaringen met dierenkliniek sleeuwijk, loevestein 2 te sleeuwijk
    tel: 0183-301708 vraag naar dokter walter strikkers

    ook dierenkliniek de arker in nijkerk is een heel goede kliniek voor de franse en engelse bulldog hier werkt dokter evert van dijk
    dierenkliniek de arker
    hoefslag 1 te nijkerk ,tel 033-2462526

    Voor mensen uit Limburg raad ik dierenkliniek het Hoogveld aan in Echt.

    belangrijke informatie over uw engelse bulldog en zwemmen

    belangrijk om te weten :
    een engelse bulldog heeft een korte snuit en een brede borst ,daarom moet u het volgende in acht nemen :
    een engelse bulldog kan niet zwemmen !!! er bestaan uitzonderingen ,maar het veiligste uitganspunt is dat een bulldog zeer snel kan verdrinken en geen goede zwemmer is ,u kan uw bulldog gerust in ondiep water laten spelen maar laat hem nooit verder gaan dan borsthoogte ,er zijn voor honden zwemvestjes te koop ,voor uw bulldog wel zo veilig ,er zijn al teveel bulldoggen verdronken doordat ze te diep het water in zijn gegaan ,het water ingevallen zijn door onoplettendheid etc ,als u een boot heeft en de bull gaat mee doe hem een zwemvest aan , woont u aan het water zorg dat uw tuin veilig omheind is .laat uw bulldog nooit alleen bij water !!
    Engelse Bulldog pup aanschaffen

    Een Engelse bulldog van een erkende fokker kost rond de 2000,-. Het is een flinke investering, maar de kans dat je hond iets heeft is vaak vele male kleiner dan wanneer je een bulldog via marktplaats koopt voor 700,-. Bovendien krijg je bij een erkende fokker altijd een koopcontract en stamboom. Dit houdt in dat je hond goede bloedlijnen heeft en bij eventuele erfelijke problemen kun je terug gaan naar de fokker.

    (jullie zeggen dat als je een puppy koopt bij een erkende fokker dat de kans klein is dat als de pup erfelijke problemen krijgt je terug kunt gaan naar de fokker. maar dit is niet altijd zo. Wij hebben onze bull ook van een erkende fokker. nu blijkt dat hij na een half jaar heupdysplasie heeft. Fokker gebeld en gevraagd of er misschien ook HD in de lijn zou zitten. Kreeg als antwoord: Wat dacht ik wel niet om hun honden aan te vallen dat er misschien hd in de lijn zou zitten. Dus pas hier wel mee op! Het is geen garantie als je een hond koopt bij een erkende fokker dat de hond ook werkelijk op latere leeftijd niks zal mankeren! Als je een contract hebt en de fokker houdt zich er niet aan, dan kan je naar de rechter!!! Dus je niet laten afbluffen.
    Trouwens HD in een bulldog geeft lang niet altijd klachten. Goede bespiering helpt al heel goed. Ga naar een dierenarts met ervaring, zoals bv Strikkers.

    Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog EngelseBulldog1_120x120Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog EngelseBulldog2_120x120Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog EngelseBulldog_120x120

      Het is nu do 02 mei 2024, 04:00