De Duitse Pinscher behoort tot de Rasgroep "Pinschers en Schnauzers"
Geschiedenis van de Duitse Pinscher
Duitse Pinscher komt uit Duitsland.
In 1880 hebben ze de raspunten van de pinscher vastgelegd. 15 jaar later werd er in Duitsland een Pinscher Klub opgericht. Ze werden dus al voor 1880 gehouden als ongedierte bestrijders in vooral paardestallen. Ratten en muizen vangen.
Rond 1957 werd de pinscher met uitsterven berdreigd, gelukkig is Werner Jung toen gaan fokken om het ras te besparen!
Nog altijd zijn er niet veel Duitse pinschers. In Nederland ongeveer 450-500.
Karakter van de Duitse Pinscher
#pittig temperament
#zeer intelligent
#Vrolijk
#sommige zijn waaks, sommige niet
#niet onderwerpend
#speels
#lief voor kinderen, mits ze lief voor hen zijn
#snel
#zonnenaanbidder
#veelzijdige hond
#erg fijne huishond mits ze genoeg beweging en aandacht van de baas krijgen.
#heeft wel de neiging om te gaan jagen. Dit gaat er met een correcte opvoeding niet uit. Dit is nog het'oerwezen'van de duitse pinscher en dient gerespecteerd te worden.
Rasstandaard van de Duitse Pinscher
De Rasstandaard van de Duitse Pinscher
FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE
FCI-Standard Nr. 184 / 11 - 08 - 2000 /D
LAND VAN HERKOMST: Duitsland
PUBLICATIE ORIGINELE GELDIGE STANDAARD: 06 - 04 - 2000
GEBRUIK:
Waak-en gezelschapshond CLASSIFICATIE FCI: Groep 2 ( Pinschers / Schnauzers, Molossers, Berg- en Sennehonden en Veedrijvers ) Werkproeven zijn niet vereist.
BEKNOPTE GESCHIEDENIS:
De kortharige Pinscher vertegenwoordigt een zeer oude fokrichting, die in het duitse hondenstamboek van 1880 reeds wordt genoemd. Hij heeft dezelfde voorouders als de Schnauzer, deze werd ook wel ruwharige Pinscher genoemd. Vanaf het begin onderscheidde de Pinscher zich van de ruwharige variëteit in kleur en korte pels. Ze waren gewoonlijk zwart met licht bruine aftekening of éénkleurig met verschillende gradaties bruin tot rood, soms ook wel peper-en-zout of eenvoudig blauwgrijs tot zwart.
ALGEMEEN VOORKOMEN:
De Duitse Pinscher is kortharig, van gemiddelde grootte met een trotse houding, vloeiende contouren, elegant en vierkant gebouwd. Hij lijkt sterk op de Schnauzer. Door zijn gladde vacht zijn de goed ontwikkelde spieren duidelijk zichtbaar, vooral wanneer hij zich beweegt.
BELANGRIJKE VERHOUDINGEN:
Zijn bouw is met betrekking tot lengte / hoogte zo kort mogelijk · de lengte van het hoofd (gemeten van neuspunt tot achterhoofdsknobbel) komt overeen met de halve ruglengte (gemeten vanaf de top van het schouder blad tot aan de staartaanzet).
GEDRAG en TEMPERAMENT:
Zijn levendigheid - energie - zelfbewustzijn - en gelijkmatige geaardheid maken hem tot een prettige familie-, waak- en begeleidingshond.
HOOFD:
De schedel is sterk, gestrekt zonder geprononceerde achterhoofdsknobbel. Het voorhoofd is vlak en verloopt parallel met de neusrug. De stop is matig , hoewel duidelijk aangegeven. De neusspiegel is goed ontwikkeld en altijd zwart. De snuit eindigt in een stompe kegel. De neusrug is recht. De lippen zijn zwart, zacht en strak aangesloten tegen de kaken. Mondhoeken gesloten. Boven- en onderkaak zijn krachtig. Het complete schaargebit (42 zuiver witte tanden volgens de bekende tandformule) is goed ontwikkeld. De kauwspieren zijn goed ontwikkeld, echter zonder de vloeiende wangbelijning te onderbreken. De ogen zijn donker, ovaal met zwart gepigmenteerde goed aangesloten oogleden. Oren: knoporen, hoog aangezet, v-vormig, waarbij de binnenoorrand dicht tegen de wang ligt, de punt van het oor naar voren gedraaid richting slaap. Oorvouwen, aan beide zijden gelijk, mogen niet boven de top van de schedel uitsteken.
HALS:
Niet te kort met een edel gebogen neklijn. Gaat geleidelijk in de schouderpartij over, zonder opvallende aanzet. Droog, de keelhuid is goed aangesloten zonder kwabben of plooien..
LICHAAM:
De bovenlijn verloopt licht schuin vanaf de schoft naar de achterhand. De schoft vormt dus het hoogste punt in de rugbelijning. De rug is sterk, kort en strak. De lendenstreek is kort, sterk en diep. De afstand van de laatste rib tot de heup is kort, hetgeen de hond compact doet lijken. De croupe is licht afgerond en gaat geleidelijk in de staartinplant over. Borst: matig breed, ovaal in doorsnede, tot aan de elleboog reikend. De voorborst is ter hoogte van het borstbeen duidelijk zichtbaar. Onderbelijning en buik: de flanken zijn matig opgetrokken, zodat ze een vloeiende gebogen lijn vormen met de onderzijde van de ribbenkorf.
STAART:
Natuurlijk gedragen
LEDENMATEN:
VOORHAND:
Van voren gezien zijn de voorbenen goed ontwikkeld, recht en niet te dicht bij elkaar; van terzijde gezien zijn de voorbenen recht. Schouders: Het schouderblad ligt gesloten tegen de ribbenkorf aan, is aan beide zijden van de schouderkam goed gespierd en reikt tot boven de borstwervels. Zo schuin en goed naar achteren liggend als maar mogelijk, zodat met de bodem een hoek van ongeveer 50 graden wordt gevormd. De opperarm ligt tegen het lichaam aan, is sterk en goed gespierd en vormt met het schouderblad een hoek van 95 tot 100 graden . Ellebogen zijn correct aangesloten, draaien noch naar buiten noch naar binnen. Onderarm: goed ontwikkeld en gespierd, van voren en van opzij gezien geheel recht. Polsgewricht is sterk en vast. Middenvoet: sterk en iets veerkrachtig, van voren gezien verticaal, van terzijde iets schuin geplaatst. Voorvoet kort en rond, tenen gesloten en gekromd (kattenvoet). Voetzolen taai, nagels kort, sterk en zwart.
ACHTERHAND:
Schuin gesteld van opzij gezien, parallel en niet nauw van achteren gezien. Bovendij van gemiddelde lengte, breed en krachtig gespierd. Knie niet naar binnen of naar buiten gedraaid. Onderbeen lang en sterk, pezig en in een krachtige hak overgaand. Hak: duidelijk gehoekt, sterk, vast, noch naar binnen noch naar buiten draaiend. Middenvoet loodrecht tot op de grond. Achtervoet is iets langer dan voorvoet. Tenen gesloten en gekromd, nagels kort en zwart.
BEWEGING EN GANG:
De Duitse Pinscher is een draver. Zijn rug blijft vast en gelijkmatig in de beweging. De gang is harmonisch, zeker, krachtig en ongeremd, met een ruime paslengte. Kenmerkend voor een draver is een ruim bodembeslaande, gemakkelijke, vloeiende beweging met een krachtige stuwing van de achterhand en vrij uitgrijpen van de voorbenen.
HUID:
Goed aangesloten over het hele lichaam.
BEHARING:
Kort en dicht geplant, glad, gesloten en glanzend, zonder kale plekken.
KLEUR:
Eénkleurig : hertenrood, roodachtig bruin tot donker roodbruin.
Zwart-rood: lakzwart met rode of bruine aftekening Te streven is naar een aftekening zo warmrood en zo scherp gescheiden als maar mogelijk. De aftekeningen zijn als volgt verdeeld: boven de ogen, aan de onderzijde van de keel, op de middenvoeten en voeten, aan de binnenzijden van de achterbenen en onder de staartaanzet, alsmede twee even grote scherp gescheiden driehoeken op de borst.
MAAT en GEWICHT:
Voor reuen en teven: Schouderhoogte: 45 - 50 cm Gewicht: 13 - 18 kg
FOUTEN:
Elke afwijking van vorengenoemde punten dient als fout te worden aangemerkt. Het waarde-oordeel over de fout dient in de juiste verhouding te staan tot de mate van afwijking. Nader gespecificeerd:
Plompe of te lichte bouw, te korte hals, te korte of te lange benen. · Zware of te ronde schedel · Rimpels op het voorhoofd · Korte, puntige of te smalle snuit · Tanggebit · Lichtgekleurde, te kleine of te grote ogen · Te laag aangezette, te lange of ongelijkmatig gedragen oren · Sterk geprononceerde wangstreek · Keelhuid · Te lange, opgetrokken of zwakke rug · Karperrug · Te hellend bekken · Lange tenen · Dribbelpasjes · Steppen · Dunne pels · Zwarte haren op de rug bij eenkleurige, donker zadel en te lichte of te gele beharing · Boven of ondermaat van 1 cm
ERNSTIGE FOUTEN:
· Gebrek aan geslachtsuitdrukking ( bijvoorbeeld een reu-achtige teef ) · Schriel uiterlijk · Appelhoofd · Voorhoofdslijn- en neusruglijn zijn niet parallel · Uitdraaiende ellebogen · Steile achterhandshoeking · Uitdraaiende hakken of koehakkigheid · Boven- of ondermaat van 1 cm tot minder dan 3 cm
DISKWALIFICERENDE FOUTEN:
· Misvormingen van welke aard dan ook · Totaal tegengesteld geslachtstype · Gebitsfouten, zoals bovenover of onder voorbeet, een scheve mond · Ernstige fouten in onderdelen, b.v. in bouw, pels of kleur · Meer dan 3 cm te klein of te groot · Schuw, agressief, vals, opvallend onderdanig of nerveus gedrag
N.B.: Reuen moeten 2 normaal ontwikkelde in het scrotum ingedaalde teelballen hebben.
Gezondheid van de Duitse Pinscher
Er zijn bij dit ras geen specifieke gezondheidsproblemen bekend.
Er zijn wel testen verplicht gesteld de HD (heupdysplasie) en de Oogtest. De HD- en Oogtest worden door een specialist uitgevoerd.
Voor HD wordt een rontgenfoto gemaakt en beoordeeld door de Raad van Beheer.
De beste uitslag voor HD is HD-A. HD-C mogen uitsluitend gebruikt worden in combinatie met een HD-A- of HD-B-ouderdier. HD-D of HD-E worden uitgesloten voor de fok.
De uitslag bij de oogtest (ECVO) moet VRIJ zijn en elk jaar herhaald worden.
Daarnaast is het testen op Dilute-factor en von Willenbrand sterk aanbevolen.
Verzorging van de Duitse Pinscher
weinig omdat ze kort haar hebben, en zelf vrij schoon zijn.
Bij extreem weer extra bescherming geven.
De honden hebben geen ondervacht en de deklaag is ook nogeens superkort.
Zolang ze kunnen rennen valt het wel mee.
Maar bij bv. bij het wandelen aan de lijn/trainingen in de regen, sneeuw, kou, harde wind, is een comfortabel jasje aan te raden, zeker als ze een dagje ouder worden.
Duitse Pinschers hebben een bloedhekel aan (ijs)regen, maar met een beschermend (onopvallend)jasje, geen enkel probleem.
Opvoeding van de Duitse Pinscher
#consequent zijn
#geduld hebben
#inventief zijn
#liefdevol opvoeden
#het 'oerwezen' in zijn karakter respecteren.
#genoeg ruimte geven om ook zichzelf te mogen zijn.
#waaks zijn en ruw spel niet extra stimuleren.
#niet overtrainen! U krijgt dan een hyperpinscher die de weg en zich zelf kwijt is.
Ze kunnen u om de tuin leiden, ze zijn goed in toneelspelen, en zeer intelligent.
Rasvereniging van de Duitse Pinscher
Duitse Pinscher Vereniging Nederland (DPVN). www.duitsepinschervereniging.nl
Overige informatie over de Duitse Pinscher
Deze honden zijn uitermate geschikt voor hondensporten en behendigheid, eigenlijk moet de hond veel bezig gehouden worden.
Met genoeg ruimte om zelf ook dingen te mogen ontdekken en te onderzoeken.
Slapen graag onder een dekentje.
90% van de duitse pinschers doet dit zelf. Vroeger sliepen ze onder het stro in de paardenstallen. Het rugje willen ze graag bedekt hebben.
Duitse Pinscher pup aanschaffen
Koop een pup bij een erkende, bvk nederlandse fokker die aangesloten is bij de rasvereniging. Zij kunnen na bemiddeling blijven adviseren. Ga heel veel en wat langer dan een bliksembezoek bij eigenaren en fokkers kijken. Het is een aparte hond en je vindt hem leuk of niet. Laat je leiden door zijn karakter en niet door zijn uiterlijk.
Geschiedenis van de Duitse Pinscher
Duitse Pinscher komt uit Duitsland.
In 1880 hebben ze de raspunten van de pinscher vastgelegd. 15 jaar later werd er in Duitsland een Pinscher Klub opgericht. Ze werden dus al voor 1880 gehouden als ongedierte bestrijders in vooral paardestallen. Ratten en muizen vangen.
Rond 1957 werd de pinscher met uitsterven berdreigd, gelukkig is Werner Jung toen gaan fokken om het ras te besparen!
Nog altijd zijn er niet veel Duitse pinschers. In Nederland ongeveer 450-500.
Karakter van de Duitse Pinscher
#pittig temperament
#zeer intelligent
#Vrolijk
#sommige zijn waaks, sommige niet
#niet onderwerpend
#speels
#lief voor kinderen, mits ze lief voor hen zijn
#snel
#zonnenaanbidder
#veelzijdige hond
#erg fijne huishond mits ze genoeg beweging en aandacht van de baas krijgen.
#heeft wel de neiging om te gaan jagen. Dit gaat er met een correcte opvoeding niet uit. Dit is nog het'oerwezen'van de duitse pinscher en dient gerespecteerd te worden.
Rasstandaard van de Duitse Pinscher
De Rasstandaard van de Duitse Pinscher
FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE
FCI-Standard Nr. 184 / 11 - 08 - 2000 /D
LAND VAN HERKOMST: Duitsland
PUBLICATIE ORIGINELE GELDIGE STANDAARD: 06 - 04 - 2000
GEBRUIK:
Waak-en gezelschapshond CLASSIFICATIE FCI: Groep 2 ( Pinschers / Schnauzers, Molossers, Berg- en Sennehonden en Veedrijvers ) Werkproeven zijn niet vereist.
BEKNOPTE GESCHIEDENIS:
De kortharige Pinscher vertegenwoordigt een zeer oude fokrichting, die in het duitse hondenstamboek van 1880 reeds wordt genoemd. Hij heeft dezelfde voorouders als de Schnauzer, deze werd ook wel ruwharige Pinscher genoemd. Vanaf het begin onderscheidde de Pinscher zich van de ruwharige variëteit in kleur en korte pels. Ze waren gewoonlijk zwart met licht bruine aftekening of éénkleurig met verschillende gradaties bruin tot rood, soms ook wel peper-en-zout of eenvoudig blauwgrijs tot zwart.
ALGEMEEN VOORKOMEN:
De Duitse Pinscher is kortharig, van gemiddelde grootte met een trotse houding, vloeiende contouren, elegant en vierkant gebouwd. Hij lijkt sterk op de Schnauzer. Door zijn gladde vacht zijn de goed ontwikkelde spieren duidelijk zichtbaar, vooral wanneer hij zich beweegt.
BELANGRIJKE VERHOUDINGEN:
Zijn bouw is met betrekking tot lengte / hoogte zo kort mogelijk · de lengte van het hoofd (gemeten van neuspunt tot achterhoofdsknobbel) komt overeen met de halve ruglengte (gemeten vanaf de top van het schouder blad tot aan de staartaanzet).
GEDRAG en TEMPERAMENT:
Zijn levendigheid - energie - zelfbewustzijn - en gelijkmatige geaardheid maken hem tot een prettige familie-, waak- en begeleidingshond.
HOOFD:
De schedel is sterk, gestrekt zonder geprononceerde achterhoofdsknobbel. Het voorhoofd is vlak en verloopt parallel met de neusrug. De stop is matig , hoewel duidelijk aangegeven. De neusspiegel is goed ontwikkeld en altijd zwart. De snuit eindigt in een stompe kegel. De neusrug is recht. De lippen zijn zwart, zacht en strak aangesloten tegen de kaken. Mondhoeken gesloten. Boven- en onderkaak zijn krachtig. Het complete schaargebit (42 zuiver witte tanden volgens de bekende tandformule) is goed ontwikkeld. De kauwspieren zijn goed ontwikkeld, echter zonder de vloeiende wangbelijning te onderbreken. De ogen zijn donker, ovaal met zwart gepigmenteerde goed aangesloten oogleden. Oren: knoporen, hoog aangezet, v-vormig, waarbij de binnenoorrand dicht tegen de wang ligt, de punt van het oor naar voren gedraaid richting slaap. Oorvouwen, aan beide zijden gelijk, mogen niet boven de top van de schedel uitsteken.
HALS:
Niet te kort met een edel gebogen neklijn. Gaat geleidelijk in de schouderpartij over, zonder opvallende aanzet. Droog, de keelhuid is goed aangesloten zonder kwabben of plooien..
LICHAAM:
De bovenlijn verloopt licht schuin vanaf de schoft naar de achterhand. De schoft vormt dus het hoogste punt in de rugbelijning. De rug is sterk, kort en strak. De lendenstreek is kort, sterk en diep. De afstand van de laatste rib tot de heup is kort, hetgeen de hond compact doet lijken. De croupe is licht afgerond en gaat geleidelijk in de staartinplant over. Borst: matig breed, ovaal in doorsnede, tot aan de elleboog reikend. De voorborst is ter hoogte van het borstbeen duidelijk zichtbaar. Onderbelijning en buik: de flanken zijn matig opgetrokken, zodat ze een vloeiende gebogen lijn vormen met de onderzijde van de ribbenkorf.
STAART:
Natuurlijk gedragen
LEDENMATEN:
VOORHAND:
Van voren gezien zijn de voorbenen goed ontwikkeld, recht en niet te dicht bij elkaar; van terzijde gezien zijn de voorbenen recht. Schouders: Het schouderblad ligt gesloten tegen de ribbenkorf aan, is aan beide zijden van de schouderkam goed gespierd en reikt tot boven de borstwervels. Zo schuin en goed naar achteren liggend als maar mogelijk, zodat met de bodem een hoek van ongeveer 50 graden wordt gevormd. De opperarm ligt tegen het lichaam aan, is sterk en goed gespierd en vormt met het schouderblad een hoek van 95 tot 100 graden . Ellebogen zijn correct aangesloten, draaien noch naar buiten noch naar binnen. Onderarm: goed ontwikkeld en gespierd, van voren en van opzij gezien geheel recht. Polsgewricht is sterk en vast. Middenvoet: sterk en iets veerkrachtig, van voren gezien verticaal, van terzijde iets schuin geplaatst. Voorvoet kort en rond, tenen gesloten en gekromd (kattenvoet). Voetzolen taai, nagels kort, sterk en zwart.
ACHTERHAND:
Schuin gesteld van opzij gezien, parallel en niet nauw van achteren gezien. Bovendij van gemiddelde lengte, breed en krachtig gespierd. Knie niet naar binnen of naar buiten gedraaid. Onderbeen lang en sterk, pezig en in een krachtige hak overgaand. Hak: duidelijk gehoekt, sterk, vast, noch naar binnen noch naar buiten draaiend. Middenvoet loodrecht tot op de grond. Achtervoet is iets langer dan voorvoet. Tenen gesloten en gekromd, nagels kort en zwart.
BEWEGING EN GANG:
De Duitse Pinscher is een draver. Zijn rug blijft vast en gelijkmatig in de beweging. De gang is harmonisch, zeker, krachtig en ongeremd, met een ruime paslengte. Kenmerkend voor een draver is een ruim bodembeslaande, gemakkelijke, vloeiende beweging met een krachtige stuwing van de achterhand en vrij uitgrijpen van de voorbenen.
HUID:
Goed aangesloten over het hele lichaam.
BEHARING:
Kort en dicht geplant, glad, gesloten en glanzend, zonder kale plekken.
KLEUR:
Eénkleurig : hertenrood, roodachtig bruin tot donker roodbruin.
Zwart-rood: lakzwart met rode of bruine aftekening Te streven is naar een aftekening zo warmrood en zo scherp gescheiden als maar mogelijk. De aftekeningen zijn als volgt verdeeld: boven de ogen, aan de onderzijde van de keel, op de middenvoeten en voeten, aan de binnenzijden van de achterbenen en onder de staartaanzet, alsmede twee even grote scherp gescheiden driehoeken op de borst.
MAAT en GEWICHT:
Voor reuen en teven: Schouderhoogte: 45 - 50 cm Gewicht: 13 - 18 kg
FOUTEN:
Elke afwijking van vorengenoemde punten dient als fout te worden aangemerkt. Het waarde-oordeel over de fout dient in de juiste verhouding te staan tot de mate van afwijking. Nader gespecificeerd:
Plompe of te lichte bouw, te korte hals, te korte of te lange benen. · Zware of te ronde schedel · Rimpels op het voorhoofd · Korte, puntige of te smalle snuit · Tanggebit · Lichtgekleurde, te kleine of te grote ogen · Te laag aangezette, te lange of ongelijkmatig gedragen oren · Sterk geprononceerde wangstreek · Keelhuid · Te lange, opgetrokken of zwakke rug · Karperrug · Te hellend bekken · Lange tenen · Dribbelpasjes · Steppen · Dunne pels · Zwarte haren op de rug bij eenkleurige, donker zadel en te lichte of te gele beharing · Boven of ondermaat van 1 cm
ERNSTIGE FOUTEN:
· Gebrek aan geslachtsuitdrukking ( bijvoorbeeld een reu-achtige teef ) · Schriel uiterlijk · Appelhoofd · Voorhoofdslijn- en neusruglijn zijn niet parallel · Uitdraaiende ellebogen · Steile achterhandshoeking · Uitdraaiende hakken of koehakkigheid · Boven- of ondermaat van 1 cm tot minder dan 3 cm
DISKWALIFICERENDE FOUTEN:
· Misvormingen van welke aard dan ook · Totaal tegengesteld geslachtstype · Gebitsfouten, zoals bovenover of onder voorbeet, een scheve mond · Ernstige fouten in onderdelen, b.v. in bouw, pels of kleur · Meer dan 3 cm te klein of te groot · Schuw, agressief, vals, opvallend onderdanig of nerveus gedrag
N.B.: Reuen moeten 2 normaal ontwikkelde in het scrotum ingedaalde teelballen hebben.
Gezondheid van de Duitse Pinscher
Er zijn bij dit ras geen specifieke gezondheidsproblemen bekend.
Er zijn wel testen verplicht gesteld de HD (heupdysplasie) en de Oogtest. De HD- en Oogtest worden door een specialist uitgevoerd.
Voor HD wordt een rontgenfoto gemaakt en beoordeeld door de Raad van Beheer.
De beste uitslag voor HD is HD-A. HD-C mogen uitsluitend gebruikt worden in combinatie met een HD-A- of HD-B-ouderdier. HD-D of HD-E worden uitgesloten voor de fok.
De uitslag bij de oogtest (ECVO) moet VRIJ zijn en elk jaar herhaald worden.
Daarnaast is het testen op Dilute-factor en von Willenbrand sterk aanbevolen.
Verzorging van de Duitse Pinscher
weinig omdat ze kort haar hebben, en zelf vrij schoon zijn.
Bij extreem weer extra bescherming geven.
De honden hebben geen ondervacht en de deklaag is ook nogeens superkort.
Zolang ze kunnen rennen valt het wel mee.
Maar bij bv. bij het wandelen aan de lijn/trainingen in de regen, sneeuw, kou, harde wind, is een comfortabel jasje aan te raden, zeker als ze een dagje ouder worden.
Duitse Pinschers hebben een bloedhekel aan (ijs)regen, maar met een beschermend (onopvallend)jasje, geen enkel probleem.
Opvoeding van de Duitse Pinscher
#consequent zijn
#geduld hebben
#inventief zijn
#liefdevol opvoeden
#het 'oerwezen' in zijn karakter respecteren.
#genoeg ruimte geven om ook zichzelf te mogen zijn.
#waaks zijn en ruw spel niet extra stimuleren.
#niet overtrainen! U krijgt dan een hyperpinscher die de weg en zich zelf kwijt is.
Ze kunnen u om de tuin leiden, ze zijn goed in toneelspelen, en zeer intelligent.
Rasvereniging van de Duitse Pinscher
Duitse Pinscher Vereniging Nederland (DPVN). www.duitsepinschervereniging.nl
Overige informatie over de Duitse Pinscher
Deze honden zijn uitermate geschikt voor hondensporten en behendigheid, eigenlijk moet de hond veel bezig gehouden worden.
Met genoeg ruimte om zelf ook dingen te mogen ontdekken en te onderzoeken.
Slapen graag onder een dekentje.
90% van de duitse pinschers doet dit zelf. Vroeger sliepen ze onder het stro in de paardenstallen. Het rugje willen ze graag bedekt hebben.
Duitse Pinscher pup aanschaffen
Koop een pup bij een erkende, bvk nederlandse fokker die aangesloten is bij de rasvereniging. Zij kunnen na bemiddeling blijven adviseren. Ga heel veel en wat langer dan een bliksembezoek bij eigenaren en fokkers kijken. Het is een aparte hond en je vindt hem leuk of niet. Laat je leiden door zijn karakter en niet door zijn uiterlijk.