BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Hokkaido Ken

  Deel
  avatar
  L.G.R
  Moderator
  Moderator

  Aantal berichten : 187
  Punten : 562
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Hokkaido Ken

  Bericht  L.G.R op ma 18 apr 2011, 04:29

  Rasgroep van de Hokkaido Ken

  De Hokkaido Ken behoort tot de Rasgroep "Keesachtigen en Poolhonden"
  Geschiedenis van de Hokkaido Ken

  De Hokkaido Ken is een van de Japanse honden rassen. Het is ook bekend als Ainu-Ken, Ainu-Dog en de Hokkaido-Inu. Het meest gebruikte is Ainu-Ken omdat het Ainu volk (de originele bewoners van het eiland Hokkaido) het ras gebruikte voor beer en herten jacht.
  De kracht en fysieke kracht van dit ras maakt het mogelijk dat de hond een extreme kou kan weerstaan, zware sneeuwvallen, dichte bossen en ruw terrein in Hokkaido.
  De geschiedenis van de hond ligt er dicht bij de geschiedenis van het Ainu volk. Het oude Ainu volk was eerst door heel Japan verspreid met hun honden. Zij zijn de originele bewoners van Japan.
  Volgens sommige geschiedkundige, zijn ze afstammelingen van de Zuid Mongolie migranten welke Japan binnen kwamen op de eilanden elke 10 duizende jaren geleden, voor de Jomon Period (8000 BC tot 300 BC).
  In de Yayoi Period (300 BC tot 250 AD) en de Tumulus Period, Noord Mongolen migranten kwamen op het eiland Honsyu met hun honden, waarna het Ainu volk en de Noord Mongolen zich mengde tot een volk, en ook hun honden werden gemixed.
  Alleen de Ainu mensen welke op Okinawa eiland, Tohoku district en het Hokkaido eiland leefden werden niet gemixed. Dit omdat dit volk zover van in Japan leefde. Ook deze honden zijn niet gemixed.
  Uit verschillende onderzoeken van botstructuren is gebleken dat de bewoners van Okinawa familie zijn van de Honsyu bewoners maar niet van het Ainu volk.
  Ook uit genetische studies is de bewering gekomen dat het oude Ainu volk afstammelingen zijn van de Noord Mongolen migranten, welke zich niet konden aanpassen aan de kou.
  Sinds de regels van Yamato Japan ( Yamato Period 300 AD tot 710 AD) en het begon zijn grenzen te verlegen naar het oosten, de Tohoku Ainu waren constant verbannen naar het Hokkaido eiland met hun honden.
  In Hokkaido de Tohoku Ainu waren samen met de Hokkaido Ainu en hun honden. Hieruit kwam de Hokkaido Inu zoals deze nu leeft op het eiland Hokkaido.
  Op de zelfde manier deed dhe Ryukyu-Inu zijn intrede op het eiland Okinawa.
  Zowel de Hokkaido als de Ryukyu zijn hoogst waarschijnlijk zuidelijke honden van origine.
  Toen the honden zich mengde, de Kai-Inu, Kisyu-Inu, Shiba-Inu en de Shikoku-Inu werden gefokt op de andere eilanden van Honsyu, Kyusyu en Shikoku.
  Beschermd bij wet

  In 1937 is de Hokkaido Ken aangewezen als "bijzonder ras beschermd bij wet" en het heeft toen ook de officiele naam Hokkaido-Inu gekregen. Maar de hond was bekend bij iedereen onder de naam Hokkaido-Ken.

  Zowel "Inu" als "Ken" betekenen hond, "Ken" is meestal gebruikt als referentie naar het hondenras
  Karakter van de Hokkaido Ken

  Zelfstandig en zeer aanhankelijk naar de eigen familie.Hij is zeer waakzaam en heeft een opvallend goed richtingsgevoel, iets dat hem in de omgeving waar hij zijn jachtwerk verrichtte goed van pas kwam.

  Deze hond heeft veel gunstige kwaliteiten. Het verleden wees uit dat hij een onverschrokken en vastberaden jager, een goede bewaker en een goede beschermer is. Tegelijkertijd is hij trouw en goed gemanierd.

  De Hokkaido Inu is altijd alert en heeft een achterdochtige aard; dit waren in feite de vereisten voor de rol van dorpsbewaker. Deze moedige en zelfverzekerde hond is volgzaam en aanhankelijk tegenover zijn baas. Hij heeft een opmerkelijk goed 'richtingsgevoel' en een karakteristieke 'harde' uitdrukking. Zijn uiterlijk doet aan zijn primitieve voorouders denken.
  Rasstandaard van de Hokkaido Ken

  Rasgroep F.C.I. 5 Spitsen en oertypen.
  F.C.I. nr. / Sectie 261 / 5
  Land van herkomst Japan.
  Gebruik Jacht op grofwild.
  Karakter Trouw, gehoorzaam, waaks, zelfverzekerd.
  Schofthoogte 45.5 - 52.0 cm
  Gewicht 20.0 - 25.0 kg
  Kleur Alle kleuren zijn toegestaan.

  Raseigenschappen Hoofd Tamelijk brede schedel, enigszins korte, stompe snuit en duidelijke stop.
  Ogen Donkere spleetogen.
  Oren Prikoren.
  Gebit Scharend.
  Hals Sterk en niet te lang, zonder keelhuid.
  Lichaam Niet te kort, met diepe borst en goed gewelfde ribben, opgetrokken buik.
  Benen Matig lang en sterk.
  Voeten Goed gesloten.
  Staart Gekruld.
  Beharing Dik, tamelijk kort en recht, met dichte ondervacht.


  Gezondheid van de Hokkaido Ken

  Geen informatie over de gezondheid van de Hokkaido Ken gevonden.
  Heb jij ontbrekende informatie over de gezondheid van de Hokkaido Ken ? Dan kun je dat toevoegen
  Verzorging van de Hokkaido Ken

  VERHARING : blokverharing. DAGELIJKSE BEHANDELING : met grove borstel en kam. GROTE BEHANDELING : in de rui met het herdersharkje de losse dekharen en ondervacht uitharken. Liever niet wassen, maar af en toe moet het toch. Oren reinigen, kijken of er vuil in de ogen zit en reinigen, en drogen. Nagels knippen indien nodig. Het teveel aan haar tussen de voetzolen wegknippen.
  Opvoeding van de Hokkaido Ken

  Bij de Hokkaïdo is een zeer consequente opvoeding absoluut noodzakelijk want het is een harde en zelfstandige hond. De Hokkaido heeft ook veel ruimte en beweging nodig.

  Behandel je dieren zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

   Het is nu zo 16 dec 2018, 20:14