BESTE LEDEN LOG IN A.U.B.

  Rasbeschrijving van de Bichon Frise

  Deel
  avatar
  L.G.R
  Moderator
  Moderator

  Aantal berichten : 187
  Punten : 562
  Registratiedatum : 15-04-11
  Leeftijd : 37
  Woonplaats : Amsterdam

  Rasbeschrijving van de Bichon Frise

  Bericht  L.G.R op za 16 apr 2011, 08:52

  De Bichon Frise behoort tot de Rasgroep "Gezelschapshonden"
  Geschiedenis van de Bichon Frise

  Herkomst
  De Bichon a Poil Frise, ofwel Bichon Frise behoort tot de Bichongroep. Welke bestaat uit de Maltezer, Bolognezer, Havanezer, Coton de Tulear en het Leeuwhondje. Deze groep hebben een gezamenlijke oorsprong en komen uit het Middellandse Zeegebied. Bovendien stammen ze af van de gezelschapshonden die in vroegere tijden het bestaan van zeelieden moesten opvrolijken. De Bichon Frise is door het FCI (Federation Cynologique Internationale) erkend als Frans/Belgisch ras.

  Geschiedenis
  Over het ontstaan van de Bichon Frise zijn nogal wat meningverschillen. Het ras zou afstammen van de Barbet in de Mediterranee. Of het ras zou zijn ontstaan uit kruisingen met de Maltezer, Bolognezer en kleine witte Poedels. Deze Bichons werden in de 15e eeuw meegenomen door Italiaanse zeelieden naar het eiland Tenerife, alwaar deze de naam Bichon Tenerife kreeg.
  Karakter van de Bichon Frise

  Het karakter van een bichon frise,
  deze hond kan tuttig maar ook stoer zijn ja zal het niet verwachten maar de reutjes bichon frise houden helemaal niet van tuttelen je kan eigenlijk beter een bichon frise nemen dan een rotweiler want een bichon frise is net zo stoer en die hoef je minder te onderhouden maar je moet natuurlijk nog wel veel aandacht aan deze lieve zachte hond besteden.
  Rasstandaard van de Bichon Frise

  Gedurende de renaissance werd de Bichon Tenerife naar Frankrijk gebracht. Ook in de 16e eeuw werd het ras zeer populair en geliefd aan het Spaanse hof. Regelmatig werden hondjes van dit type veelvuldig door de Spaanse hofschilder Francis Goya y Lucientes op het doek gezet. Door hun handzame formaat werden deze dan ook gemakkelijk mee onder de arm overal mee naar toe genomen.Ook waren zij zeer geliefd aan het Franse en het Engelse hof. In 1789 nam de populariteit van de hondjes af na de Franse revolutie. Zelfs begin jaren van de 20e eeuw hebben ze als straathondjes geleefd. Door hun acrobatische kunstjes werden ze door straatmuzikanten en ook in circussen gebruikt als circushondjes. Toen de Eerste Wereldoorlog was afgelopen waren er enkele liefhebbers voor het ras in gaan zetten. Er werd een fokprogramma opgestart. De officiele standaard werd in 1933 van het ras opgesteld. De naam Bichon Tenerife werd veranderd in Bichon a Poil Frise. Pas in 1934 werd door het FCI de Bichon Frise in het Franse Stamboek erkend als Frans/Belgisch ras.

  Omstreeks 1979 werden de eerste Bichons Frise in het Nederlanse Stamboek ingeschreven. In Nederland is de Bichon Frise niet zo populair als in de Scandinavische landen, Engeland, Australie, Amerika en Frankrijk. In genoemde landen worden de Bichons in schitterend toilet voorgebracht op tentoonstellingen. Dit tot in tegenstelling van Frankrijk, die zien liever een ongekunstelde Bichon Frise.
  Leeftijd gemiddeld 14-15jr
  Gezondheid van de Bichon Frise

  Erfelijke aandoeningen die voorkomen zijn:

  - Patella Luxatie (losse knieschijven)
  - Cataract (oogafwijking)
  - Progressieve Retina Atrophy (PRA, oogafwijking)
  Verzorging van de Bichon Frise

  De fijne, zijde-achtige vacht van deze hondjes vraagt om veel verzorging. Het dagelijks uitkammen van de vacht en het regelmatig wassen met een speciale hondenshampoo, om de vacht mooi wit te houden, is nodig. De vacht moet regelmatig bijgeknipt worden omdat het haar anders te lang wordt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren: ofwel wordt het achterlijf geschoren zoals bij de Poedel, ofwel worden enkel de snuit en pootjes geschoren. De ogen moeten schoongemaakt worden en irriterend haar rond de ogen moet men wegknippen. De oren moeten ook zuiver zijn; vuil en losse haren moeten verwijderd worden. En tenslotte moet men het te veel aan haar tussen de tenen ook weggeknipt worden.
  Opvoeding van de Bichon Frise

  De Bichon Frisé heeft niet veel beweging nodig maar als u hem meeneemt voor een fikse wandeling zal hij dat met plezier accepteren.

  Zowel in de tuin als in huis voelt deze hond zich goed. Hij past zich aan alle omstandigheden aan en dus ook aan de levensstijl van zijn baasje.
  Rasvereniging van de Bichon Frise

  http://www.pekingees-en-dwergspanielclub.nl/

  De Pekingees- en Dwergspanielclub behartigt de belangen van de volgende rassen:

  Bichon Frisé
  Bolognezer
  Chinese Naakthond
  Coton de Tuléar
  Griffon Belge
  Griffon Bruxellois
  Japanse Spaniel
  King Charles Spaniel
  Leeuwhondje
  Lhasa Apso
  Mexicaanse Naakthond
  Pekingees
  Petit Brabançon
  Peruaanse Naakthond
  Tibetaanse Spaniel

  Bichon Frise pup aanschaffen

  Pups moeten in een huiselijke sfeer opgroeien met moederhond. Beide ouderhonden moeten vrij zijn van erfelijke aandoeningen.


   Het is nu ma 21 jan 2019, 03:43